Opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen”

€ 995,-

Geaccrediteerd door SKIN IDnr. 500549 Vakinhoud en professionalisering 280 punten
5-daagse specialisatieopleiding, inclusief gebruik apparatuur

Deze Apilus Academie -opleiding is bedoeld voor schoonheidsspecialisten mét een branchediploma Schoonheidsspecialist. Je kunt na deze opleiding alleen examen doen voor deze specialisatie bij TCI als je hiervoor al een branchediploma Schoonheidsspecialist hebt behaald.

Als gediplomeerd schoonheidsspecialist kun je je specialiseren in elektrisch ontharen. Een specialisatie waarbij (ongewenste) haargroei wordt uitgeschakeld d.m.v. de stroomtechnieken “Diathermie” en “Blend”.
Elektrisch ontharen is de enige 100% effectieve ontharingsmethode, je cliënt kan de kosten voor zijn of haar behandeling, mits aanvullend verzekerd, declareren bij zijn of haar zorgverzekering.

Wat kun je verwachten?
We streven naar een kleine groep van maximaal 6-8 cursisten. De opleiding wordt verzorgd door een erkend docente en de inhoud van de opleiding is conform de richtlijnen van ANBOS. Na het behalen van dit examen kun je deze specialisatie laten registreren bij ANBOS/SKIN-register.

Onze opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen” bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Online theorie
  • 5 lesdagen
  • Theorie examen (ExternTCI)
  • 1 Praktijkexamen, 2 examenonderdelen (Extern TCI)


Bij de AA wordt tijdens de opleiding gewerkt met een Apilus Jr. Dit apparaat wordt je, tegen betaling van een borg van 150 euro, ter beschikking gesteld gedurende je opleiding en krijg je meteen na de eerste lesdag mee naar huis om alvast te oefenen. Ook krijg je uitleg hoe je gebruik kunt maken van de online leeromgeving om te kunnen starten met de theorie. Je krijgt hiervoor inlogcodes uitgereikt. Deze theorie kun je online leren en dien je voor het eind van de opleiding afgerond te hebben.

De lesdagen:
De lesdagen vinden plaats bij ons opleidingscentrum in Apeldoorn.
We beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Dit is inclusief een pauze waarbij wij een lunch zullen verzorgen.

De lesdagen bestaan altijd uit twee delen, een deel theorie en een deel praktijk. Tijdens de theorielessen wordt je bekend gemaakt met onder andere; naalden en naaldkeuze, anatomie en fysiologie, praktijk van elektrisch ontharen, de theorie van Diathermie en Blend methodes, elektrolyse en maak je kennis met de aanbevolen richtlijnen en best-practices (Richtsnoer elektrisch ontharen van ANBOS).

In het praktijkdeel van de opleiding leer je de huid voor te bereiden op de behandeling, de twee onthaarmethodes Diathermie en Blend, gaan we uitgebreid in op de “insteek”, de insteekrichting, beweging en diepte, uiteraard de naaldkeuze, het instellen van thermolyse en elektrolyse en nabehandelingen.

In onderstaand rooster kun je zien hoe de opleiding in die 6 dagen is opgebouwd:

DatumTheoriePraktijkModel
Dag 1De intake & Type NaaldenDe Intake De Insteek NaaldkeuzeNee
Dag 2ThermolyseDiathermieJa
Dag 3Elektrisch ontharenExameneisen DiathermieJa
Dag 4Elektrolyse & BlendDe BlendJa
Dag 5Endocriene systeemDe Blend & DiathermieJa

*De examendata van de theorie en van het praktijkexamen zal bij TCI bekent worden gemaakt.

Kosten van de opleiding:
De opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen” bij de Apilus Academie kost 995 euro (Dit is exclusief examenkosten) inclusief gebruik van een Apilus JR 3G onthaar apparaat, hier betaal je wel apart een borg voor van 150 euro. Gedurende de opleiding mag je dit apparaat mee naar huis nemen om te oefenen. Vergeet hem op de opleidingsdagen niet mee te nemen! (Uiteraard krijg je de borg volledig terug als je het apparaat weer compleet en onbeschadigd retourneert aan het eind van de opleiding).

Ook krijg je van ons tijdens de eerste lesdag een startpakket met daarin een pincet, een pakketje naalden én wat producten die je gebruikt bij voor- en nabehandelingen.

Gedurende de opleidingsdagen zorgen wij uiteraard ook voor koffie, thee en een gezonde lunch.


Samenvatting
:

LocatieApilus Academie, Watermanstraat 47, 7324 AJ Apeldoorn
Les data
16, 23, 30 september, 7 en 14 oktober 2024
Kosten opleiding995 euro
Kosten borg150 euro
LesmateriaalInclusief
Studiebelasting280 uren
ToelatingseisBranchediploma Schoonheidsspecialist
ExamenExtern via TCI

Wil je deze 5-daagse specialisatie-opleiding volgen? Meld je dan snel aan, want vol is vol.

Elektrisch ontharen Specialisatie

  • 6 cijfers