Opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen”

€ 995,-
6-daagse specialisatieopleiding, inclusief gebruik apparatuur

Deze nemPRO Academy Apeldoorn-opleiding (NAA) is bedoeld voor schoonheidsspecialisten mét een branchediploma Schoonheidsspecialist. Je kunt na deze opleiding alleen examen doen voor deze specialisatie bij het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging (KWC-UV) als je hiervoor al een branchediploma Schoonheidsspecialist hebt behaald.

Als gediplomeerd schoonheidsspecialist kun je je specialiseren in elektrisch ontharen. Een specialisatie waarbij (ongewenste) haargroei wordt uitgeschakeld d.m.v. de stroomtechnieken “Diathermie” en “Blend”.
Elektrisch ontharen is de enige 100% effectieve ontharingsmethode, je cliënt kan de kosten voor zijn of haar behandeling, mits aanvullend verzekerd, declareren bij zijn of haar zorgverzekering.

Wat kun je verwachten?
We streven naar een kleine groep van maximaal 6-8 cursisten. De opleiding wordt verzorgd door een erkend docente en de inhoud van de opleiding is conform de richtlijnen van het examen bij het KWC/UV. Na het behalen van dit examen kun je deze specialisatie laten registreren bij ANBOS/SKIN-register.

Onze opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen” bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductiedag
  • Online theorie
  • 6 lesdagen
  • Theorie examen (Extern KWC/UV)
  • 1 Praktijkexamen, 2 examenonderdelen (Extern KWC/UV)

Introductiedag:
Bij NAA maak je kennis met het lesmateriaal, de Apilus JR. Je leert in een dagdeel welke in overleg met jou wordt ingepland omgaan met het elektrisch onthaarapparaat de Apilus JR. Dit apparaat wordt je, tegen betaling van een borg van 150 euro, ter beschikking gesteld gedurende je opleiding en krijg je meteen na de introductiedag mee naar huis om alvast mee te oefenen.

Ook leggen we je op deze introductiedag uit hoe je gebruik kunt maken van onze online leeromgeving om te kunnen starten met een deel van de theorie. Je krijgt hiervoor inlogcodes uitgereikt. Deze theorie kun je online leren en dien je voor het eind van de opleiding afgerond te hebben.

De lesdagen:

De lesdagen vinden plaats bij ons opleidingscentrum in Apeldoorn. Dit is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

De lesdagen beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Dit is inclusief een pauze waarbij wij een lunch zullen verzorgen.

De lesdagen bestaan altijd uit twee delen, een deel theorie (bovenop de online theorie) en een deel praktijk. Tijdens de theorielessen wordt je bekend gemaakt met onder andere; naalden en naaldkeuze, anatomie en fysiologie, praktijk van elektrisch ontharen, de theorie van Diathermie en Blend methodes, elektrolyse, positionering en maak je kennis met de aanbevolen richtlijnen en best-practices (Richtsnoer elektrisch ontharen van ANBOS).

In het praktijkdeel van de opleiding leer je de huid voor te bereiden op de behandeling, de twee onthaarmethodes Diathermie en Blend, gaan we uitgebreid in op de “insteek”, de insteekrichting, beweging en diepte, uiteraard de naaldkeuze, het instellen van thermolyse en elektrolyse en nabehandelingen.

In onderstaand rooster kun je zien hoe de opleiding in die 6 dagen is opgebouwd:

Start 5 september 2022*

DatumTheoriePraktijkModelExamen
5 septemberDe intake & Type NaaldenDe Intake De Insteek NaaldkeuzeNeeNee
26septemberEndocriene systeemDiathermieJaNee
03 oktoberElektrisch ontharenExameneisen DiathermieJaPraktijk oefentoets
10 oktoberThermolyseDe BlendJaTheorie les 1,2 en 3
17 oktoberElektrolysis & BlendDe Blend & DiathermieJaNee
7 novemberPositioneringExameneisen de BlendJaTheorie les 4 en 5 Praktijk oefenexamen

*De examendata van deze tweede ronde volgen nog.
* De kosten zoals hier genoemd zijn kosten die het KWC-UV rekent per examen, deze zijn niet inbegrepen in de kosten voor de opleiding van NAA. Voor meer informatie over de examens klik je hier.


Kosten van de opleiding:
De opleiding “Specialisatie Elektrisch ontharen” bij de nemPRO Academy Apeldoorn kost 995 euro (Dit is exclusief examenkosten). Dat is inclusief gebruik van een Apilus JR 3G onthaar apparaat, hier betaal je wel apart een borg voor van 150 euro. Gedurende de opleiding mag je dit apparaat mee naar huis nemen om te oefenen. Vergeet hem op de opleidingsdagen niet mee te nemen! (Uiteraard krijg je de borg volledig terug als je het apparaat weer compleet en onbeschadigd retourneert aan het eind van de opleiding).

Ook krijg je van ons op de introductiedag een startpakket met daarin een pincet, een pakketje naalden én wat producten die je gebruikt bij voor- en nabehandelingen. Kortom, je kunt er meteen mee aan de slag.

Gedurende de opleidingsdagen zorgen wij uiteraard ook voor koffie, thee en een gezonde lunch.


Samenvatting
:

LocatienemPRO Academy Apeldoorn, Lange Amerikaweg 63, 7332 BP Apeldoorn
Les data5, 26 september, 03, 10 en 17 oktober en 7 november 2022
Kosten opleiding995 euro
Kosten borg150 euro
LesmateriaalInclusief
ToelatingseisBranchediploma Schoonheidsspecialist
ExamenExtern via KWC/UV (juni 2022)

Wil je deze 6-daagse specialisatie-opleiding volgen? Meld je dan snel aan, want vol is vol.

Elektrisch ontharen Specialisatie