Naalden Pro-Tec

Met de naalden van Pro-Tec, de juiste behandeling

De naalden van Pro-Tec, bieden ongekende mogelijkheden. Hoewel het zeer kleine instrumenten zijn, zijn de naalden een integraal onderdeel van het elektrisch ontharen. Ze kunnen ze een aanzienlijke impact hebben op het resultaat. ProTec biedt u een zeer breed scala aan naalden voor elektrisch ontharen. Er is een naald voor iedere haar, iedere elektrische ontharingstechniek en iedere klant. Hoe u de juiste naald kiest? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste naald voor elke behandeling, om zo de resultaten en klanttevredenheid te maximaliseren.

De unieke eigenschappen van ProTec naalden

Om efficiënt, veilig en comfortabel te kunnen elektrisch ontharen  biedt ProTec elektrische onthaarnaalden met unieke eigenschappen:

 • SecurGard – elke naald is individueel verpakt en de verpakking garandeert dat hij vijf jaar steriel is.
  Het gedeelte van de naald dat de follikel in gaat is in de verpakking beschermd met een kunststof hulstje.
  Na het plaatsen van de naald in de naaldhouder kan het hulstje worden verwijderd, waardoor de naald steriel blijft.
 • MicroGard – de afgeronde  MicroGard-punt garandeert een soepele insteek en voorkomt dat de naald
  de bodem van de follikel doorboort doordat u beter de bodem van de follikel voelt.

In de eerste video hieronder zie je een verkeerde insteek, waarbij de naald door de bodem van de follikel gaat:

 

In de volgende video zie je het effect van de afgeronde MicroGard punt van de ProTec naalden.
De naald gaat niet door de bodem van de follikel, waardoor de bodem van de follikel goed voelbaar is.

 

 • Twee-delig – ProTec naalden zijn twee-delig. Het eerste deel is de schacht. In Nederland gebruiken we standaard de “K-schacht”. Er zijn ook veel landen waar de “F-schacht” wordt gebruikt. Het tweede deel van de naald is het gedeelte dat de follikel in gaat. Dit deel is bij een tweedelige naald over de gehele lengte even dik. Daarnaast is het materiaal van dit deel van de naald zeer flexibel, waardoor het goed de vorm van de follikel volgt en niet door de zijwand van de follikel steekt.

 

 

 • SteriGard – dankzij de SteriGard-kraag wordt voorkomen dat uw naaldhouder verontreinigd wordt. Aan de kleur van de SteriGard-kraag kunt u eenvoudig zien welke maat onthaarnaald u gebruikt. Daarnaast zorgt de SteriGard-kraag ervoor dat de naald eenvoudig in de naaldhouder te monteren is en altijd op de juiste plaats zit.

 

 

 

Geïsoleerd of niet geïsoleerd?

Een geïsoleerde naald is bedekt met een isolerend materiaal en laat een deel van de punt van de naald onbedekt. Enkel via het ongeïsoleerde gedeelte van de naald kan de stroom in het haarzakje worden verspreid. De ProTec naalden voor elektrisch ontharen gebruiken hittebestendige Teflon van een zeer hoge medische kwaliteit. Bij mindere merken is met name de kwaliteit van het kunststof isolatielaagje zeer slecht, waardoor er bijvoorbeeld stukjes kunststof in de huid achter kunnen blijven, met kans op ontstekingen. Daarnaast is ook de kwaliteit van het gebruikte staal van groot belang. De ProTec naalden voor elektrisch ontharen zijn gemaakt van een zeer hoge kwaliteit chirurgisch staal. Hieronder een aantal voorbeelden van slechte kwaliteit naalden.

 

Bij de ProTec naalden kunt u kiezen uit 3 soorten naalden voor elektrisch ontharen en 1 soort voor Thermocoagulatie:

 • IsoGard (80% geïsoleerd)
 • IsoBlend (50% geïsoleerd)
 • RVS naalden (ongeïsoleerd)

 • Thermocoagulatie naalden (ongeïsoleerd)

 

 

 

"Ik ben enorm blij met mijn nieuwe Apilus"

Annie van Boven

Kies je machine