Wetenschappelijk onderzoek

Dectro International wilde de wetenschappelijke basis van zijn technologische toepassingen demonstreren en ging in 2013 naar het LOEX-centrum van de Université Laval. Door de expertise van de artsen LOEX (Laboratoire d’Organogénèse Expérimentale) te combineren met de technologieën van Dectro International, werden twee studies uitgevoerd om de efficiëntie van de 27 MHz radiofrequentie in electrolyilatie en de IPL’s in foto epilatie aan te tonen.

27 MHZ THERMOLYSIS

Elektro epilatie is een veelgebruikte methode voor ontharing en wordt als permanent beschouwd.
We moeten echter opmerken dat er een gebrek aan histologische studies (onderzoek naar weefsel) is over de effecten van radiofrequentie (RF) op haarzakjes.

Het doel van deze studie was om de vernietiging van menselijke haarzakjes en omringende weefsels te observeren na een behandeling met 27 MHz RF, met speciale aandacht voor de bol- en uitstulping/dermale papilla regio’s. 
Er werd aanzienlijke schade aan de haarzakjes vastgesteld. De locatie van vernietigingsgebieden varieerde, afhankelijk van het punt waar de sonde werd ingebracht, terwijl de epidermis intact bleef.

Klik hier om het volledige wetenschappelijke artikel in het British Journal of Dermatology van het eindrapport te lezen .

FOTO-EPILATIE MET INTENS GEPULSEERD LICHT (IPL)

Intense gepulseerde lichtbronnen zijn met succes gebruikt voor haarverwijdering, maar langdurige haarreductie kan verschillende behandelingen vereisen. Er zijn nog veel vragen over de impact van IPL-behandeling op de structuur van de haarzakjes, meer specifiek op stamcellen en dermale papilla-cellen. 
Het doel was om de vernietiging van menselijke haarzakjes en omringende weefsels na IPL-behandeling te karakteriseren, met meer aandacht voor de bobbel- en bolgebieden. Histologische analyse bevestigt dat gepigmenteerde structuren, zoals de cellen van de bol (melaninerijk) en haarschacht, 
de belangrijkste doelen van de IPL-behandeling zijn, terwijl wit haar en epidermis intact blijven.

Klik hier om het volledige wetenschappelijke artikel in het British Journal of Dermatology van het eindrapport te lezen .