nemPRO jouw leverancier

NemPRO is jouw leverancier voor kwaliteitsproducten.

1972

NEMECTRON NEDERLAND B.V. wordt opgericht. Locatie: een prachtig pand aan de Prinshendrikkade 143 in Amsterdam.

NEMECTRON NEDERLAND is importeur van het merk Nemectron, een degelijk Duits merk dat bekend staat om haar kwaliteit.

Opgericht door Dr. Nemec. werd het bedrijf bekend als uitvinder van:

 • Interferente stroom wat via de huid spieren activeert. Tevens zijn er invloeden op de weefselstofwisseling. De doorlaatbaarheid van haarvaatjes en celwanden wordt verbeterd en de vochtcirculatie gestimuleerd. Ook worden de zenuwuiteinden geprikkeld.
 • De bekende Vapozone®, een gepatenteerde techniek voor optimale behandeling van de huid. Hiervoor gebruikt men stoom, kruiden, actieve zuurstof en/of etherische oliën.

In 1972 werkte de schoonheidsspecialist nog vrijwel niet met apparatuur. Nemectron was een van de eersten die vanuit de medische branche ook cosmetische apparatuur bracht. Opvallende advertentiecampagnes hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van apparatuur in de branche. Ook toen al met als uitgangspunt de klanten te helpen zich te specialiseren en te onderscheiden. NEMECTRON NEDERLAND was dit jaar al aanwezig op de Beauty Trade special in Utrecht.  Ze stond ook op de Indro Parfumerie Beurs. Mede hierdoor is Nemectron een bekende naam in de schoonheidsbranche geworden.

1979 Bouw van het nieuwe pand in Geldermalsen

In de loop der jaren groeide NEMECTRON NEDERLAND zodanig dat er gezocht werd naar een nieuw, groter pand. Natuurlijk was de bereikbaarheid het belangrijkste punt. En zo viel de keuze op Geldermalsen. Hier werd in dit jaar het huidige pand gebouwd.

1980

In december verhuist Nemectron Nederland naar Geldermalsen. In het pand bevindt zich kantoor, showroom, technische dienst en magazijn. Niet lang na de opening in Geldermalsen werd de medische tak van Nemectron geïntroduceerd. Deze apparatuur was uitermate geschikt voor de fysiotherapeut. Ook kwam in 1980 de eerste zonnebank uit. Deze bestond destijds uit een houten kist met tl buizen. Na een aantal jaren alleen apparatuur in het assortiment te hebben gehad werd de vraag naar cosmetica steeds groter. Zo breidde Nemectron uit met een cosmetica- (Rosa Graf) en make-up (Chris Farell) merk.

1990

De naam werd dit jaar veranderd van Nemectron Nederland naar Nem Nederland omdat we naast apparatuur steeds meer cosmetica leverden.

1992

Het Smart Buy concept gaat van start. Dit is een formule waarbij de producten in 32 landen (inmiddels 65) wordt geleverd. Deze producten worden ook gezamenlijk ingekocht waardoor we ze tegen een gunstige prijs aan konden bieden. Door de internationale samenwerking blijven we ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt.  1 á 2 maal per jaar komen alle landen samen. Zo waren wij altijd op de hoogte van de zaken die wereldwijd in onze branche gebeuren. De introductie van de catalogus viel hiermee samen. Vervolgens werd deze iedere anderhalf jaar uitgebracht.

2005

Er vindt een grote uitbouw plaats. Door de uitbreiding van het assortiment en de groei van klanten was het pand te klein geworden. Na de bouw kon de showroom qua ruimte worden verdubbeld en is er op de bovenverdieping een luxe en ruim trainingscentrum gerealiseerd. Er kwamen verschillende praktijk- en theorieruimtes. Ook het magazijn is meer dan verdubbeld.

2010

Gisolt de Baar wordt mede eigenaar van NEM Products B.V. Aangezien zowel het assortiment als het personeelsbestand van NEM Products B.V. maar blijven groeien, is er ook behoefte aan uitbreiding van het management.

2011

Sorisa wordt toegevoegd aan het nemPRO apparatuur assortiment.

2013

Lemi wordt toegevoegd aan het nemPRO saloninrichting assortiment. Lemi is wereldwijd een van de meest succesvolle leveranciers van inrichtingen voor schoonheidssalons. Ook van SPA’s, pedicure salons, klinieken, medische inrichting etc.

2014 NEM Products is gesplitst in 2 divisies

Omdat het assortiment van NEM Products zo enorm uitgebreid is en wij vinden dat elk item in assortiment de juiste aandacht verdient zijn de activiteiten van
NEM Products gesplitst in 2 bedrijven:

nemPRO B.V. in Apeldoorn

 • PROfessionele apparatuur
  – Nemectron
  – SORISA
  – INDIBA Deep Beauty
  – Apilus
  – VitaPeel
  – SilkPeelSPA
  – Decomedical
 • PROfessionele saloninrichting
  – Lemi
  – Medical
  – Vismara
  – Luxo
  – nemPRO
 • Verbruiksartikelen voor apparatuur
 • Technische dienst
 • Onderdelenmagazijn
 • Training en opleidingen

nem Cosmetics B.V. in Geldermalsen

 • Cosmetica merken
  – Algologie
  – Anesi
  – Beau Mer
  – Arosha
  – Stagecolor
  – He-Shi
 • Salonproducten
  – Depilève Hars en Paraffine
  – Salonaccessoires
  – NEM Sept Hygiëne
  – Wimper & wenkbrauwverf
  – Manicure producten en Gel Revolution nagellak
  – Pedicure producten

2016 nemPRO neemt de groothandel van Zonnevlecht B.V. over

Zonnevlecht is sinds jaar en dag actief in de Natuurgeneeskundige branche; als groothandel én als opleidingscentrum (Zonnevlecht Academie).

De groothandel van Zonnevlecht is al sinds jaar en dag distributeur van Rayonex producten voor de Nederlandse markt. Deze Rayonex producten helpen de therapeut en patiënt met een brede range producten. Ook apparatuur op het gebied van diagnose, behandeling en preventie in de (natuurgeneeskundige)praktijk. Naast de Rayonex producten levert Zonnevlecht een zeer breed scala aan producten voor de Natuurgeneeskundig therapeut. (klik hier voor het volledige assortiment)

Zonnevlecht Academie is hét  opleidingscentrum voor Natuurgeneeskundig therapeuten in Nederland en Vlaanderen. De Academie biedt een unieke modulaire HBO opleiding voor Natuurgeneeskundig therapeut. Daarnaast vele deelopleidingen en bij- en nascholingen. Ook biedt Zonnevlecht Academie diverse Beauty- en Wellness opleidingen. (klik hier voor het volledige aanbod van Zonnevlecht Academie)